Bine ati venit pe pagina mea!...Pentru a vedea pagina oficiala,click mai sus pe "PAGINA MEA"

Cum recuperezi fisierele sterse din calculator


Poţi să le recuperezi din hard drive pe gratis. Poţi să recuperezi şi fişierele şterse permanent, aşa că nu intra în panică. Vezi cum se face:

Pasul 1: Nu instala niciun program si nu face nicio schimbare la calculator pana cand nu ti-ai recuperat ceea ce ai sters:
Chiar daca datele se afla inca salvate pe hard drive-ul tau dupa ce le stergi, calculatorul nu le recunoaste si le vede ca spatiu liber. Asta insemna ca daca instalezi alte programe risti sa le pui peste cele pe care vrei sa le recuperezi.

Pasul 2: Downloadeaza un program gratuit de recuperare a datelor:
Astfel de programe sunt: Pandora Recovery (pandorarecovery.com), FreeUndelete (officerecovery.com/freeundelete) sau Recuva (piriform.com/recuva). Downloadeaza versiune portabila nu cea instalabila pentru a nu scrie peste programele sensibile. Si mai bine este sa downloadezi versiune portabila pentru flash drive si sa o utilizezi de pe un USB, ca sa fii sigur ca nu ai instalat programul peste spatiul "liber" pe care vrei sa il recuperezi.

Pasul 3: Da start mecanismului de recuperare si selecteaza tipul de fisier dupa care te uiti:
Daca selectezi toate tipurile de fisiere iti poate lua mult timp, asa ca e bine sa iti restrangi cautarea. In urmatoarea pagina, selecteaza locatiile in care vrei sa cauti si apoi apasa "Start" pe urmatoarea pagina. Daca stii numele exact al fisierului este si mai bine. Daca nu, scrie o parte din numele fisierului in cutiuta de cautare, selecteaza ariile de cautare si da click pe "Scan".

Pasul 4: Ai rabdare:
Da-i voie programului sa lucreze cat are nevoie. Asta poate dura de la cateva minute pana la cateva ore. Daca vezi fisierele pe care le cautai, atunci poti da "cancel" la restul cautarii, chiar daca nu s-a incheiat. Daca nu, lasa programul sa-si termine treaba.

Pasul 5: Selecteaza caseta din dreptul fiecarui fisier gasit pe care vrei sa il recuperezi:
Insereaza un USB flash drive in calculator pentru a recupera fisierele sau salveaza-le pe un alt hard drive daca ai unul. Exista sanse mai mari ca fisierele sa fie recuperate integral daca le salvezi pe un alt hard drive decat daca le salvezi pe acelasi hard de unde au fost sterse. Click pe "Recover" si selecteaza locatia unde vrei sa le salvezi.

ATENTIE! Daca nu ai reusit sa gasesti fisierele sterse, atunci repeta pasul 3 si selecteaza "Enable deep scan" pe ultima pagina. O astfel de scanare va gasi toate fisierele sterse de pe hard, chiar si pe cele care nu mai au numele original sau informatiile intacte. Cu toate astea, o astfel de scanare va dura mult mai mult, dar fisierele lipsa vor aparea cu sigurnata la finalul cautarii. succes!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Recent Posts

 

BogdanBirzu.photography by www.BogdanBirzu.com

;
Blogger Gadgets